skip to Main Content

RENOVATIE MONUMENTALE WONING HAARLEM

SPECIALISTISCHE RENOVATIE EN RESTAURATIE IN HET HARTJE VAN DE OUDE STAD

Bouwbedrijf Nieuwenhuizen startte in maart met de renovatie en restauratie van het woonhuis aan de Frankestraat 16 in Haarlem.

De woning staat midden in het centrum, in de wijk die vol staat met prachtige panden; “De Oude Stad”. De Frankestraat in het bijzonder kent vele historische panden waarbij sommige panden al in de vroege 17e eeuw werden gebouwd. In kent de Frankestraat 14 panden die terug te vinden zijn op de lijst van rijksmonumenten, waarvan nummer 16 er dus een van is. Als u in Haarlem bent is deze verborgen zijstraat van de Gedempte Oude Gracht zeker de moeite waard eens door te lopen en te genieten van oud-Hollandse bouwkunst.

OVER DEZE MOOI KLASSIEKE WONING DIE STAMT UIT DE VROEGE 18E EEUW

Het pand aan de Frankenstraat 16 kent een grote monumentale waarde en geniet dan ook zoals de beschermde status als rijksmonument.

De basis van het gebouw stamt uit de 17e eeuw: Het steens metselwerk van de bouwmuren en kleine restanten van de voor- en achtergevel. De 17e -eeuwse trapgevel is rond het midden van de 18e eeuw aangepast naar een klokgevel. Naast de kenmerkende buitenschil kent het pand tal van historische kenmerken aan de binnenzijde die behouden dienen te worden.

ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

Onlangs heeft er archeologisch onderzoek plaats gevonden op het project Frankestraat. Daar het een rijksmonument betreft, wordt alles minutieus in kaart gebracht Elke historisch detail wordt ingemeten, foto’s van gemaakt en gearchiveerd.

HEEFT U EEN KLASSIEK OF MONUMENTAAL PAND DAT U WILT RESTAUREREN OF RENOVEREN?

Dan zit u goed bij de experts van Bouwbedrijf Nieuwenhuizen. Als geen ander beheersen zij de kennis, vaardigheden en geduld dat komt kijken bij zo’n delicate opdracht. Dit te samen met de uitgebreide ervaring en het goed ge portfolio aan restauratie- en renovatiewerk maakt Bouwbedrijf Nieuwenhuizen uw partner in het laten herleven van uw stuk geschiedenis.

Neem dan gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Terug

Nieuwenhuizen

Het juiste fundament
voor ieder bouwproject.

Partners

Scheffer & Sminia groep
Bonarius Installatietechniek B.V.

Contact

T. 0251 235 996
E. info@bouwbedrijfnieuwenhuizen.nl

Adres

Schieland 26,
1948RM te Beverwijk

Back To Top